Рецензія на серіал «Щоденники вампіра». Вічне питання: серіал або книга?

Перш за все хочеться сказати, що цей серіал в жанрі фільмів жахів і фентезі з часткою драми і романтики цікавий переважно підліткам, однак для дам в більш зрілому віці він так само підходить Перш за все хочеться сказати, що цей серіал в жанрі фільмів жахів і фентезі з часткою драми і романтики цікавий переважно підліткам, однак для дам в більш зрілому віці він так само підходить. Він американський, а Америка, як усім відомо, славиться своїми прекрасно знятими серіалами, фільмами і переглядами більш всіх інших країн. Особисто мене він вразив своєю екстравагантністю, несхожістю з іншими серіалами, бійками, вампірами, які представлені нам абсолютно в іншому світлі і, звичайно ж, грою кількох персонажів (не всіх, звичайно). Хороша гра акторів, я вважаю, головна запорука успішного серіалу. А про його недоліки ми поговоримо пізніше. Правда, з книгами однойменної серії, написані Лізою Джейн Сміт, за якими ніби як знятий сам серіал, у них загального досить мало. Але це насправді це йде до нього в плюс. Адже навіть дивитися абсолютно те, що ти читав не так цікаво як спостерігати за тим, що відбувається і тільки здогадуватися чим все закінчиться. Але перейдемо відразу до суті.

Олена Гілберт - головна героїня серіалу, власне, з якої все почалося. Батьки Олени загинули, коли їх машина з'їхала з мосту. Природно, вона як чесна сумлінна героїня буде ще довго сумувати і нагадувати нам про них. В цьому і є присутнім перший недолік. Гра Ніна Добрев, саме в цій ролі, не була настільки хороша, але все-ж вона була краще самій героїні, яка перебувала постійно на роздоріжжі і в печалі, навіваючи нудьгу і тугу. Чого не сказати про Кетрін Пірс, яка з'явиться лише в другому сезоні, але розбавить серіал своєю часткою ексцентричності і додасть йому драйву. В гущу подій замішаний і Стефан Сальваторе. Він є любов'ю Олени і ... на цьому, напевно все. Звичайно, він фігурує в одній з головних ролей, але не більше. Самий звичайний хлопець (якщо не брати до уваги того, що він вампір). Добрий, милий, симпатичний. Втім, саме про такий принца мріє кожна дівчина. Більше інших персонажів мені сподобався Деймон Сальваторе, брат Стефана. Його характер і характер частково рятують серіал і, таким чином, він триває завдяки йому. А гра Ієна Сомерхолдера, який і дав Деймону життя, як на мене, набагато краще за інших. Йому дійсно можна повірити. Три найголовніших персонажа. Протягом 6 сезонів в їх ряди входить багато персонажів, проте вони залишаються до сих пір залишаються найголовнішими. І, чесно, я б не радила вам дивитися 7 сезон, тому що в ньому дійсно немає нічого захоплюючого, цікавого, інтриги. А все тому що він серіал триває без Олени. Хоч протягом 6 сезонів всі вважали її плаксою, але без неї «Щоденники вампіра» не мають сенсу тривати саме через те, що все крутилося навколо неї і було цікаво за цим спостерігати. Любовний трикутник Стефан-Олена-Деймон сам по собі був цікавим. навіть після того, як вона вибрала нарешті собі пару. А без неї серіал перетворився в ніщо інше як прості серії мильної опери, хоч бійні і бійки піднеслися в моїх очах і стали краще. Однак сценаристам і режисерам потрібно віддати належне, адже вони намагалися «розбавити» атмосферу серіалу все новими і новими персонажами, намагалися додати нових фарб, але все-ж без всієї оригінальної трійці цього не добитися.

Якщо ви мене запитаєте про те, що ж все-таки краще: книги або серіал, то я вам скажу, що серіал, тому що він не йде ні в яке порівняння з книгами і набагато цікавіше, як на мене. У книгах набагато більше розписана фантастика, але якби я була критиком, я б сказала, що хоча ідея і цікава, але написана вона не таким вже професіоналом романів.

© Ця стаття опублікована в інтернет-журналі "Мережевий" - 2019. Копіювання та публікація статей журналу на сторонніх сайтах заборонена!